Van-Bahçesaray karayolu üzerinde bulunan 3 bin rakımlı Karabet Geçidi yakınlarındaki çeşme mevkiine aniden çığ düştü. Çığın düştüğü sırada bölgeden geçmekte olan cenaze konvoyu büyük bir tehlike atlattı.
CENAZE KONVOYU ŞANSLIYDI
Olay anında ilçeye cenaze götüren konvoyun tam geçişi sırasında çığ düşmesi yaşandı. Çığın konvoyun arasına düşmesi nedeniyle can kaybı yaşanmadı. Ancak bölgede büyük bir panik yaşandığı öğrenildi.
YOL TRAFİĞE KAPATILDI
Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye hızla intikal eden Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri, çığın yol üzerindeki etkilerini temizlemek için çalışma başlattı. Yapılan temizlik çalışmalarının ardından cenaze konvoyu ilçeye ulaştırılırken, güvenlik nedeniyle yol geçici olarak ulaşıma kapatıldı.
ÇIĞ RİSKİNE KARŞI UYARI
Yetkililer, bölgedeki çığ riskinin devam ettiğini belirterek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle yüksek rakımlı geçitlerde seyahat edecek sürücülerin hava ve yol durumunu kontrol etmeleri tavsiye edildi.
Van’da şiddetli rüzgar! Çatılar uçtu, araçlar zarar gördü
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.