Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından Van’ın Bahçesaray ilçesinde kar yağışı etkili oldu. Yer yer 20 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Özellikle yüksek kesimlerde ulaşımda aksaklıklar yaşandığı bildirildi.
YABAN HAYATI VE BİTKİLER DE KARLA KAPLANDI
Kar yağışı yalnızca insanları değil, doğayı da etkiledi. Yaban hayatı zorlanırken, bölgedeki bitki örtüsü de kar altında kaldı. Baharın simgesi haline gelen ters laleler, kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplandı.
TERS LALELER KAR ALTINDA KAYBOLDU
İlçeye bağlı Arvas Mahallesi’ndeki kabristanda her yıl açan ters laleler, kar yağışı sonrası görünmez hale geldi. Yaklaşık 3 hafta ömrü olan bu nadide çiçekler, karla birlikte eşsiz manzaralar oluşturdu. Doğaseverler ve fotoğraf tutkunları, bu görüntüleri kaçırmak istemedi.
Van beşik gibi sallanıyor! Peş peşe sarsıntılar oldu, işte son depremler listesi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.