Van’da, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 14. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı av koruma ve kontrol ekipleri, kaçak avcılıkla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, kent kırsalındaki çeşitli noktalarda yaptıkları denetimlerde kaçak avcılığı engellemeye yönelik önemli operasyonlar düzenliyor.
KAÇAK AVCILAR YAKALANDI: KINALI KEKLİKLER KURTARILDI
Yapılan denetim ve operasyonlar sonucunda, kaçak avcılıkla yakalanan birçok kınalı keklik kurtarıldı. Kaçak avcılar hakkında idari işlem başlatılırken, para cezası uygulanarak doğal yaşamın korunmasına yönelik önemli bir adım atıldı.
TEDAVİ VE REHABİLİTASYON: KINALI KEKLİKLER YENİDEN DOĞAYA SALINDI
Tedavi ve rehabilitasyon süreçlerinden geçen 4 kınalı keklik, sağlığına kavuşarak doğaya salındı. Bu adım, doğa koruma çalışmalarının başarıyla sonuçlandığını gösteriyor ve çevreye duyarlılığı artırma açısından önemli bir gelişme olarak kaydediliyor.
Van sosyal medyanın gündeminden düşmüyor! İşte bu defa gündem olan konu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.