Yerlikaya ile görüştü, görevden aldı! Bahçeli, Sinan Ateş cinayetinde kilit ismin fişini çekti

Yerlikaya ile görüştü, görevden aldı! Bahçeli, Sinan Ateş cinayetinde kilit ismin fişini çekti

Ülkü Ocaklı eski Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetiyle gündemde olan MHP'nin eski milletvekili Olcay Kılavuz, Devlet Bahçeli'nin danışmanlığı görevinden alındı.


Tarih: 28.05.2024 22:25

30 Aralık 2022'de eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'e düzenlenen suikastta hakkında farklı iddialar olan MHP eski Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin danışmanlığı görevinden alındı.

 

İÇİŞLERİ BAKANI İLE BAHÇELİ'NİN GÖRÜŞMESİ SONRASI GÖREVDEN ALINDI

 

Sinan Ateş cinayetinde tetikçi Eray Özyağcı'yı kaçıran Tolgahan Demirbaş'ın gözaltına alındığı evin kendisine ait olduğu iddialarıyla gündeme gelen MHP'li Olcay Kılavuz'la ilgili kritik bir gelişme yaşandı. Kılavuz'un Bahçeli'ye yaptığı danışmanlık görevine son verildi.

 

Gelişmenin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin TBMM'deki görüşmesi sonrasında gerçekleşmesi ise dikkat çekti. Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla MHP lideriyle görüşerek Bahçeli'nin daha önce sorduğu Ayhan Bora Kaplan davası başta olmak üzere İçişleri Bakanlığı'nın sorumluluğundaki öne çıkan konularla ilgili bilgi vermişti.

 

olcay kılavuz

 

"KAFAMA SIKARIM" DEMİŞTİ

 

Kılavuz, hakkındaki iddialarla ilgili uzun zaman sonra verdiği röportajda cinayetle ilgili "Zerre dahlim olsa ben kafama sıkar kendimi öldürürüm." diyerek "Bu şerefsizliklerin içerisinde bizim yer bulmamızı çeşitli saldırı, çeşitli ithamlarla bizi bu olaylara çekmek istiyorlar. Bu olaydan en çok üzülen ve en çok mağdur olan kişi benim. Namusum ve şerefimle ülkü ocakları gibi bir kurumda uzun yıllar görev yapmış ve kendisinden sonra ülkü ocakları genel başkanlığı yapmış birisinin böylesi menfur bir saldırıya maruz kalmasına ne rızamız olabilir, ne de içinde olabiliriz, ne de böyle bir şey isteriz. Bu çok korkunç bir şey. Hatta alçakça." ifadelerini kullanmıştı.


Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Bitlis, Muş ve Hakkari'de bayram namazı heyecanı! Camilere akın ettiler

Van'da bayram namazında camiler doldu! Günün en güzel karelerini bıraktık

Meteoroloji birçok kente peş peşe sağanak yağış uyarısı yaptı

Van'da günlerdir haber alınamayan çobanı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

Bayramınız mübarek olsun! En güzel, farklı, anlamlı Kurban Bayramı mesajları ve sözleri

Arafat'ta Telbiye duası! Milyonlarca hacı adayı aynı anda söyledi

Bakan Güler Çukurca'da! Mehmetçikle birlikte akşam yemeği yedi