Sakarya’da Kerkük Caddesi açıldı

Sakarya’da Kerkük Caddesi açıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Adapazarı’nın Yağcılar Mahallesi’nde üst yapı çalışmaları tamamlanan Kerkük Caddesi’nin törenle açıldı.


Tarih: 14.08.2021 17:39

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Adapazarı’nın Yağcılar Mahallesi’nde üst yapı çalışmaları tamamlanan Kerkük Caddesi’nin açılış töreni gerçekleştirildi. İl dışındaki programları dolayısıyla Başkan Ekrem Yüce açılışta yer almazken açılışın şehrimize ve Türkmen kardeşlerimize hayırlar getirmesini temenni eden mesajını iletti. Protokol konuşmalarının ardından gerçekleştirilen kurdele kesimiyle açılış töreni son buldu.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkmeneli Derneği Sakarya Şube Başkanı Dr. Eşref Kamil, “Sayın Büyükşehir Belediye başkanımızdan bir ricam olmuştu. Ricam da bu ülkede yaşayan Türkmenler olarak, Kerkük’te yaşayan kardeşlerimizi bir parça mutlu edebilmek için bir sokak veya bir caddeye Kerkük adını vermeyi bize nasip etmesini ifade ettim. Sağ olsun bizi kırmadı ve şehrin en güzel caddelerinden bir tanesine Kerkük adını verdi. Bu hususta Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’ye teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bitlis, Muş ve Hakkari'de bayram namazı heyecanı! Camilere akın ettiler

Van'da bayram namazında camiler doldu! Günün en güzel karelerini bıraktık

Meteoroloji birçok kente peş peşe sağanak yağış uyarısı yaptı

Van'da günlerdir haber alınamayan çobanı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

Bayramınız mübarek olsun! En güzel, farklı, anlamlı Kurban Bayramı mesajları ve sözleri

Arafat'ta Telbiye duası! Milyonlarca hacı adayı aynı anda söyledi

Bakan Güler Çukurca'da! Mehmetçikle birlikte akşam yemeği yedi