Van

Van'ın 5 aylık trafik kazası bilançosu belli oldu: 4 kişi öldü, bin 117 kişi yaralandı

Van'da 5 ay içerisinde meydana gelen trafik kazalarının bilançosu belli oldu. 5 aylık süre içerisindeki kazalarda 4 kişi öldü, bin 117 kişi yaralandı.


Tarih: 12.06.2024 12:05

Türkiye’de her gün ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaları meydana geliyor. Emniyet ve Jandarma ekipleri trafik kazlarını en aza indirmek için denetimlerine hız kesmeden devam ederken bir yanda da sürücüleri bilgilendirme çalışmalarına da ara vermiyor. Bu kapsamda Türkiye’de son 5 ayda 235 binin üzerinde trafik kazası meydana gelirken Van’da da son 5 ay içerisinde bin 509 trafik kazası meydana geldi.

 

Türkiye’de her gün trafik kazaları yaşanıyor. Günümüzün en önemli sorunları arasında yer alan trafik kazaları birçok sebepten dolayı yaşanıyor. Dikkatsiz araç kullanımı çoğu zaman ölümlere ve yaralanmalara sebep oluyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı’nın verilerine göre, ölümlere ve yaralanmalara neden olan unsurlar arasında sürücüler ilk sırada yer alırken, sürücüleri yayalar ve araçlar izliyor.

 

VAN’DA MAYIS AYINDA MEYDANA GELEN KAZA SAYISI BELLİ OLDU

 

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı’nın verilerine göre, Van’da Mayıs ayında 340 trafik kazası meydana geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı’nın verilerine göre, Van’da Mayıs ayında ölümlü-yaralanmalı kaza sayısı 161, maddi hasarlı kaza sayısı ise 179 oldu. Verilere göre, Mayıs ayında Van’da meydana gelen kazalarda 1 kişi hayatını kaybederken, yaralı sayısı ise 237 oldu.

 

VAN’DA 5 AY İÇERİSİNDE BİN 509 TRAFİK KAZASI MEYDANA GELDİ!

 

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı’nın verilerine göre, Van’da 5 ay içerisinde bin 509 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalardan 623’ü ölümlü-yaralanmalı, 886’sı ise maddi hasarlı kaza olarak gerçekleşti. Meydana gelen kazalarda 4 kişi hayatını kaybederken, bin 117 kişi ise yaralandı.

 

TÜRKİYE’DE MAYIS AYINDA 50 BİN 484 KAZA MEYDANA GELDİ

 

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı’nın verilerine göre, Mayıs ayında ülkede 50 bin 484 trafik kazası meydana geldi. Mayıs ayında meydana gelen ölümlü kaza sayısı 197, yaralanmalı kaza sayısı 21 bin 981, maddi hasarlı kaza sayısı ise 28 bin 306 oldu. Verilere göre, Mayıs ayında kaza yerinde 242 kişi hayatını kaybederken, 31 bin 240 kişi yaralandı.

 

TÜRKİYE’DE SON 5 AYDA 235 BİN 153 TRAFİK KAZASI MEYDANA GELDİ

 

Verilere göre, Türkiye’de son 5 ayda 235 bin 153 trafik kazası meydana geldi. Bu kazaların 862’si ölümlü, 95 bin 604’ü yaralanmalı, 138 bin 687 maddi hasarlı kaza olarak gerçekleşti. Türkiye’de son 5 ayda meydana gelen kazalarda bin 33 kişi hayatını kaybederken, 138 bin 676 kişi ise yaralandı.

 

şehrivan


Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Bitlis, Muş ve Hakkari'de bayram namazı heyecanı! Camilere akın ettiler

Van'da bayram namazında camiler doldu! Günün en güzel karelerini bıraktık

Meteoroloji birçok kente peş peşe sağanak yağış uyarısı yaptı

Van'da günlerdir haber alınamayan çobanı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

Bayramınız mübarek olsun! En güzel, farklı, anlamlı Kurban Bayramı mesajları ve sözleri

Arafat'ta Telbiye duası! Milyonlarca hacı adayı aynı anda söyledi

Bakan Güler Çukurca'da! Mehmetçikle birlikte akşam yemeği yedi