Van'da kurban pazarlarından beklenen kare geldi! Kıyasıya pazarlıklar başladı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Van'ın İpekyolu ilçesinde kurulan kurban pazarında sıkı pazarlıklar başladı. Büyükbaş kurbanlık fiyatları 160 bin liraya kadar çıkıyor.


Tarih: 14.06.2024 14:09

Van'da besicilerin özenle yetiştirdiği kurbanlıklar, sabahın erken saatlerinde canlı hayvan pazarına getirildi. Kurban Bayramı'na günler kala hayvan pazarındaki yoğunluk ise artış göstermeye başladı. Alıcılarla sıkı bir pazarlığa giren besiciler, bu yılki Kurban Bayramı'ndan beklentilerinin yüksek olduğunu ifade etti. Van'ın İpekyolu ilçesine kurulan canlı hayvan pazarında küçükbaş hayvanlar 7 ila 8 bin liradan başlayan fiyatlarla alıcı bulurken, büyükbaş kurbanlık fiyatları ise 70 ila 80 bin liradan başlayıp 160 bin liraya kadar çıkabiliyor.


Pazara kurbanlık almaya gelen bir alıcı, yaptığı pazarlık sonucunda 145 bin liraya bir kurbanlık satın aldığını belirtti. Vatandaş, geçtiğimiz yıl kurbanlığı 70 bin liraya aldığını kaydetti.


Şeref Polat isimli başka bir alıcı ise besicilerin büyük zahmetlere katlanarak hayvan yetiştirdiğini söyledi. Kendisinin de 165 bin liraya büyükbaş kurbanlık aldığını ifade etti.
Sabah saatlerinden itibaren pazara geldiklerini ifade eden besiciler de, büyük emek vererek besledikleri hayvanları için alıcı aradıklarını ve Kurban Bayramı öncesi emeklerinin karşılığını almayı umut ettiklerini söyledi.

 

kurban

 

hayvan

 

pazarlık

 

kurban pazarı

Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Bitlis, Muş ve Hakkari'de bayram namazı heyecanı! Camilere akın ettiler

Van'da bayram namazında camiler doldu! Günün en güzel karelerini bıraktık

Meteoroloji birçok kente peş peşe sağanak yağış uyarısı yaptı

Van'da günlerdir haber alınamayan çobanı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

Bayramınız mübarek olsun! En güzel, farklı, anlamlı Kurban Bayramı mesajları ve sözleri

Arafat'ta Telbiye duası! Milyonlarca hacı adayı aynı anda söyledi

Bakan Güler Çukurca'da! Mehmetçikle birlikte akşam yemeği yedi