Van'da DEM Parti'nin kıydığı çok sayıda işçinin eylemi devam ediyor

Van'da DEM Parti'nin elinde olan belediyelerden çıkarılan işçi sayısı 800'ü aşarken, işçilerin İpekyolu Belediyesi önünde eylemi 31 gündür devam ediyor.


Tarih: 03.06.2024 13:07

DEM Parti'li Van Büyükşehir Belediyesi ile İpekyolu Belediyesi, 1 Mayıs İşçi Bayramı’ndan 1 gün sonra çok sayıda işçinin iş akdine son vermişti. İşten çıkarılan işçiler, HAK-İŞ Van Şubesi öncülüğündeki eylemlerini bir aydır sürdürüyor. Eylemlere Edremit Belediyesi, Tuşba Belediyesi ve son olarak Gevaş Belediyesinde işlerine son verilen işçiler de eklenirken şu ana kadar 800 civarında işçinin iş akdine son verildiği bildirildi.
 

Fatih Akdeniz


“Bayram öncesi bu mağduriyeti giderin”


Konuya ilişkin konuşan HAK-İŞ Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz, seslerini duyurmak amacıyla eylemleri sürdürdüklerini ifade etti. Akdeniz, “Sesimiz de şükürler olsun meclise kadar gitti. Bu elbette ki olumlu bir gelişmedir. Sonuçta hep beraber ortak bir karar verelim diye bir açıklama yaptılar. Tabii buradaki mağduriyeti biz ilk günden beri dile getirmeye çalışıyoruz. Buradaki insanların ihtiyacı olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Her seferinde söylüyoruz; işe gelmeyenler varsa, usulsüzlük varsa bunu beraber tespit edelim ama bu insanları mağdur etmeyelim. Yakında bayram var. Buradaki insanlar mağdurdur. Buradaki insanların ailesi var, çoluk çocuğu var. Buradaki insanlar bu memleketin çocuğudur. Yani siyasi bir parti ayrımı yapmadan diyoruz. Herkesi müzakereye davet ediyoruz. İşten çıkarılan arkadaşlarımızın tüm belediyelerde geçmişe yönelik hakları kaldı. Mesaileri var, geriye dönük hakları var. Bu adamların içeride kalan paraları dahi ödenmedi” dedi.

 

eylem

 

işçi

 

işçi eylem

Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Bitlis, Muş ve Hakkari'de bayram namazı heyecanı! Camilere akın ettiler

Van'da bayram namazında camiler doldu! Günün en güzel karelerini bıraktık

Meteoroloji birçok kente peş peşe sağanak yağış uyarısı yaptı

Van'da günlerdir haber alınamayan çobanı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

Bayramınız mübarek olsun! En güzel, farklı, anlamlı Kurban Bayramı mesajları ve sözleri

Arafat'ta Telbiye duası! Milyonlarca hacı adayı aynı anda söyledi

Bakan Güler Çukurca'da! Mehmetçikle birlikte akşam yemeği yedi