Van

Van'da DEM Partili belediyeler intikam almakla uğraşıyor! Mezarlıklar harabeye döndü

Yerel seçimde Van'daki bütün belediyeleri kazanan DEM Parti, hizmetle uğraşmak yerine intikam almakla uğraşıyor. Mezarlıklar harabeye döndü, vatandaş isyan ediyor.


Tarih: 21.05.2024 17:14

DEM'li belediyelerin, intikam duygusu ile çalışanları işten çıkardığı ve görevden alma sürecinin hız kesmeden devam ettiği bildirildi. Yerel yönetimlerin, çalışanlara yönelik sürgünlerle mobing uygulamakla meşgul olduğu ve bu durumun kent ile halkın ihtiyaçlarına odaklanma fırsatını elinden alındığı iddia edildi. 

 

BAKIMSIZ MEZARLIKLAR VATANDAŞLARI ÜZÜYOR

 

Van'dan bildirilen bir başka sorun ise mezarlıkların bakımsız durumu olmakta. Vatandaşlar, mezarlıkların bir ot tarlası gibi göründüğünü ve yakınlarının kabirlerini bulmakta güçlük çektiklerini belirtiyor.

 

BAKIMSIZLIK, GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ VE RAHATSIZLIK KAYNAĞI

 

Bakımsız mezarlıkların yarattığı görüntü kirliliği ve kabir ziyaretleri sırasında yaşanan zorluklar, vatandaşları harekete geçmeye itiyor. Ağaçların budanmamış olması ve yabani otların yükselmesi gibi sorunlar, vatandaşların tepkisiyle karşı karşıya kalmış durumda. Özellikle, kabirde yatanlara saygısızlık olarak görülen bu durum, yetkililerin dikkatini çekmeye devam ediyor.

 

mezar

 

VATANDAŞLAR YETKİLİLERE ÇAĞRIDA BULUNUYOR

 

Konuya dair konuşan bireyler, yetkililere mezarlıkların bakımı için acil eylem çağrısında bulunuyor. Vatandaşlar, sevdikleri kişilerin kabirlerini layıkıyla ziyaret edebilmek için temizlik, budama ve bakım çalışmalarının bir an önce yapılmasını istiyor.

 

BEKLENTİLER VE BAYRAM ÖNCESİ ÇALIŞMALAR

 

Mezarlık ziyaretlerinin huzur içinde gerçekleştirilmesinin beklendiği bir dönemde, Kurban Bayramı'nın yaklaşması vatandaşların hassasiyetini artırıyor. Bayrama kadar mezarlıklardaki eksikliklerin giderilmesi konusunda yetkililerden somut adımlar bekleniyor. Yapılması umut edilen çalışmaların, mezarlıkları temiz ve düzenli hale getirerek, vatandaşların memnuniyetini artırmasına ve görüntü kirliliğine bir çözüm sunmasına yönelik umutlar taşınıyor.

 

Van Postası


Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Meteoroloji birçok kente peş peşe sağanak yağış uyarısı yaptı

Van'da günlerdir haber alınamayan çobanı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

Bayramınız mübarek olsun! En güzel, farklı, anlamlı Kurban Bayramı mesajları ve sözleri

Arafat'ta Telbiye duası! Milyonlarca hacı adayı aynı anda söyledi

Bakan Güler Çukurca'da! Mehmetçikle birlikte akşam yemeği yedi

Bu zamana kadar ki en ağır kayıp! İsrail, Refah'a girdiğine bin pişman: Çok sayıda ölü var

Mine Tugay'ın paylaşımına yorum ve beğeni yağdı