Van'dan 'Regaip Kandili' mesajları

Van'dan 'Regaip Kandili' mesajları

Van'dan gelen 'Regaip Kandili' mesajları tek bir haberde vantelgraf.com ekibi olarak derledik.


Tarih: 18.02.2021 15:40

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez

Vali Bilmez, mesajında, “Milli ve manevi değerlerini her zaman ön planda tutan milletimizin gönlünde ayrı bir yeri olan kandil geceleri; insanları birbirlerine yaklaştıran, kaynaştıran, hoşgörü, kardeşlik ve dayanışma duygularının ön plana çıktığı, dini duyguların yoğunlaştığı, ilahi rahmetin, bereketin dolup taştığı, merhamet ve hayır duygularının artarak, gönüllerin huzurla dolduğu önemli bir zaman dilimidir. İçerisinde bulunduğumuz mübarek üç ayların manevi ikliminin ilk esintisi Regaip Kandili’ni idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Regaip Kandili, Allah'ın insanlığa lütuf ve inayetinin bolca ihsan edildiği özel bir gecedir. Rahmet, mağfiret ve bereket kapılarının ardına kadar açıldığı eşsiz bir fırsattır. İnsanların birbirine karşı daha hoşgörülü ve saygılı davrandığı bu müstesna günlerin huzur ve birlikteliğimizi pekiştireceğine, tüm dünyanın korona virüs salgınından bir an önce kurtuluşa ermesine inanıyor ve Yüce Mevla'dan niyaz ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Vanlı hemşehrilerim olmak üzere ülkemiz ve İslam aleminin mübarek üç aylarını ve Regaip Kandili'ni tebrik ediyor, bu mübarek gün ve gecelerin tüm insanlığa rahmet, bereket ve huzur getirmesini Cenab-ı Hak'tan diliyorum” dedi.

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman

Regaip Kandili’nden dolayı bir mesaj yayımlayan Başkan Akman, Regaip Kandili’ne kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. İçinde Regaip, Mirac, Berat ve Kadir gecelerini bulunduran mübarek üç ayların, İslam dünyası için sevinç, bereket ve mağfiret ayları olduğunu vurgulayan Başkan Akman, bu faziletli gün ve gecelerin fırsata çevrilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Akman, “Regaip Kandili, rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için ellerin semaya açıldığı, duaların kabul olduğu maneviyat duygularımızın güçlendiği mukaddes bir gecedir. Bu mübarek gecede Rabbimizden af ve bağışlanma dileyelim. Anne, baba ve yakın çevremize her zamanki gibi sevgi ve iyilikle yaklaşalım. İslam aleminin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulması için bol dua edelim” dedi.


Bu mübarek günlerin insanlığın yaşadığı başta korona virüs salgını olmak üzere tüm sıkıntıların sona ermesine vesile olması temennisinde de bulunan Başkan Akman, Irak’ın Gara bölgesinde terör örgütü tarafından haince şehit edilen 13 sivil masun insana da Allah’tan rahmet, ailelerine ise başsağlığı diledi. Başkan Akman, “Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimizin ve İslam aleminin mübarek üç ayları ile Regaip Kandili’ni tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsa Berge

Başkan Berge, mesajında, “Rahmeti, bereketi ve mağfireti bol, üç ayların manevi iklimine girdiğimizin habercisi olan Regaip Kandili’ne ulaştık. Bu gece Regaib Kandili’ni idrak edeceğiz. Pek çok ihsan anlamına gelen Regaip kelimesine istinaden, Allah bu gece hepimize hayırlar ihsan eylesin. Bu manada Regaip, herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek demektir. Regaip gecelerinde dua etmek, tevbe ve istiğfarda bulunmak, bu geceyi ibadetlerle geçirerek idrak edeceğiz. Hayır ve hasanet aylarından geçtiğimiz şu günlerde, taksiratlarımızın affı için dualarda bulunacağız. Tohumlarında İslam değerlerinin olduğu bu topraklarda, birlik beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştiren bu tür gecelerde, tek yürek olacağız. Milletimizin, ülkemizin, İslam aleminin ve tüm insanlığın selameti için dua edeceğiz. Allah bizleri üç ayların sonu olan Ramazan ayına kavuşturmayı nasip etsin. Bu gece Allah'ın lütuflarının bol bol verildiği bir gecedir ve üç ayların ilk kandil gecesidir. Yoktan var eden, varlığından haberdar eden, yaratıp imtihan eden, imtihan edip sabır veren Allah'ın bütün müminleri bağışlaması dileğiyle. Regaip geceniz mübarek olsun” dedi.

AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal

Van Milletvekili Kartal, Regaip Kandili’ni idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Allah'ın insanlığa lütuf ve inayetinin bolca ihsan edildiği özel gecelerden biri de Regaip Kandili’dir. Rahmet, mağfiret ve bereket kapılarının sonuna kadar açıldığı Regaip Kandili’nin başta Vanlı hemşehrilerim olmak üzere, ülkemiz ve İslam aleme rahmet, bereket ve huzur getirmesini Cenab-ı Hak'tan diliyorum” dedi.

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say

Başkan İsmail Say, toplum olarak üç aylara girmenin sevincini yaşadıklarını belirterek, içinde Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir gecesini barındıran üç ayları hakkıyla yaşamayı Cenab-ı Allah’ın bütün inananlara nasip etmesini diledi. Başkan Say, mesajında birlik ve beraberliğe dikkat çekerken sağlık temennisinde bulundu. Say, “Dostluk, kardeşlik, dayanışma, paylaşma, birlik ve beraberlik duygularımızın daha da yoğun yaşandığı, üç ayların ve Regaip Kandili’nin tüm İslam âlemi ile birlikte Van’ımıza, Edremit’imize hayırlı olmasını diliyorum. Üç aylar Regaip Kandili’yle başlayan, bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesiyle taçlanan, maneviyatı yüksek bağışlanma aylarıdır. Müslümanlar için rahmet, bereket ve mağfiret ayları olan üç aylara kavuşmanın sevincini ve mutluluğunu bir kez daha yaşıyoruz. Ruhen huzur bulduğumuz Regaip gecesi, kurtuluşumuza vesile olan mübarek gecedir. Allah'a daha derin bir şükür imkânı bulacağımız kandil gecesinde; muhabbetin, birlikteliğin, kaynaşmanın artmasını ve mübarek gece hürmetine tüm insanlığın bu salgın hastalıktan bir an önce kurtulmasını temenni ediyorum. Bu duygular ile tüm hemşehrilerimin kandilini kutluyor; ülkemize, İslam dünyasına ve tüm insanlığa esenlikler, barış, mutluluk ve sağlık getirmesini temenni ediyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bitlis, Muş ve Hakkari'de bayram namazı heyecanı! Camilere akın ettiler

Van'da bayram namazında camiler doldu! Günün en güzel karelerini bıraktık

Meteoroloji birçok kente peş peşe sağanak yağış uyarısı yaptı

Van'da günlerdir haber alınamayan çobanı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

Bayramınız mübarek olsun! En güzel, farklı, anlamlı Kurban Bayramı mesajları ve sözleri

Arafat'ta Telbiye duası! Milyonlarca hacı adayı aynı anda söyledi

Bakan Güler Çukurca'da! Mehmetçikle birlikte akşam yemeği yedi