Sağanak ve toz taşınımı uyarısı! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Sağanak ve toz taşınımı uyarısı! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, (MGM) merakla beklenen hava durumu için güncel bilgileri paylaştı. MGM, 21 Mayıs 2024 tarihinde Türkiye'nin dört bir yanındaki hava koşullarını değerlendirdi. Bugün hava nasıl olacak? İşte detaylar...


Tarih: 21.05.2024 08:08 Güncelleme: 21.05.2024 09:09

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu değerlendirmelerine göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve az bulutlu, yer yer çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güney Doğu Anadolu (Diyarbakır haric) ile Ankara'nın kuzey ve doğusu, Adana ve Osmaniye'nin kuzeyi, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Çankırı, Yozgat, Çorum, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Kırşehir ve Karabük çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Hakkari, Van’ın güney ve doğusu, Şırnak’ın doğusu ile Muş ve Bitlis illerinin kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı bekleniyor. ava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor, genellikle mevsim normalleri civarında, iç ve batı kesimlerde yer yer üzerinde seyretmesi, rüzgarın ise genellikle kuzeyli, yurdun güney kesimlerinde batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor.

 

hava durumu

 

Toz taşınımı ve kuvvetli yağış uyarısı

 

Yapılan son değerlendirmelere göre; öğle saatlerinden itibaren Hakkari, Van’ın güney ve doğusu, Şırnak’ın doğusu ile Muş ve Bitlis illerinin kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı öte yandan Marmara'nın güneyi ile Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı beklendiğinden; görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

meteouyarı

 

5 ile sarı kodlu uyarı

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, salı günü için 5 ile sarı kodlu uyarıda bulundu.

 

Sarı kodlu uyarılan iller şöyle:

 

Van, Bitlis, Muş, Hakkari ve Siirt.


Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Bayramınız mübarek olsun! En güzel, farklı, anlamlı Kurban Bayramı mesajları ve sözleri

Arafat'ta Telbiye duası! Milyonlarca hacı adayı aynı anda söyledi

Bakan Güler Çukurca'da! Mehmetçikle birlikte akşam yemeği yedi

Bu zamana kadar ki en ağır kayıp! İsrail, Refah'a girdiğine bin pişman: Çok sayıda ölü var

Mine Tugay'ın paylaşımına yorum ve beğeni yağdı

Kurban eti yerken nelere dikkat edilmeli? İşin uzmanı anlatıyor

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölü sayısı yükseliyor