Meteoroloji

Meteoroloji'den bu kentlere son dakika sağanak yağış uyarısı! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, (MGM) merakla beklenen hava durumu için güncel bilgileri paylaştı. MGM, 22 Mayıs 2024 tarihinde Türkiye'nin dört bir yanındaki hava koşullarını değerlendirdi. Bugün hava nasıl olacak? İşte detaylar...


Tarih: 22.05.2024 08:08 Güncelleme: 22.05.2024 08:34

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu değerlendirmelerine göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun doğusu, Kocaeli, Sakarya, Konya, Karaman, Aksaray, Niğde, Eskişehir, Bolu ve Düzce çevreleri, Ankara’nın güney kesimleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Batı kesimlerde toz taşınımı bekleniyor. Hava sıcaklığının iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri civarında, iç ve batı kesimlerde yer yer üzerinde seyretmesi, rüzgarın ise genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor.

 

hava durumu

 

TOZ AŞINIMI UYARISI

 

Marmara'nın güneyi, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'de toz taşınımı beklendiğinden; görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


Haber Kaynak : Van Telgraf
Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Meteoroloji birçok kente peş peşe sağanak yağış uyarısı yaptı

Van'da günlerdir haber alınamayan çobanı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

Bayramınız mübarek olsun! En güzel, farklı, anlamlı Kurban Bayramı mesajları ve sözleri

Arafat'ta Telbiye duası! Milyonlarca hacı adayı aynı anda söyledi

Bakan Güler Çukurca'da! Mehmetçikle birlikte akşam yemeği yedi

Bu zamana kadar ki en ağır kayıp! İsrail, Refah'a girdiğine bin pişman: Çok sayıda ölü var

Mine Tugay'ın paylaşımına yorum ve beğeni yağdı