Merak edenler vardır! Deniz Akkaya olayıyla ilgili en son yaşananlar

Merak edenler vardır! Deniz Akkaya olayıyla ilgili en son yaşananlar

Ünlü manken Deniz Akkaya'nın kızı hakkında yaptığı açıklamalarının ardından 16 yaşındaki kızı koruma altına alınmıştı. Kız, babası Efe Önbilgin'e teslim edildi.


Tarih: 15.06.2024 10:06 Güncelleme: 15.06.2024 10:09

Eski manken Deniz Akkaya, 16 yaşındaki kızı Ayşe'nin telefonunu almak istediği için kızı tarafından şiddet uygulandığını, balkona kilitlendiğini ve polis çağırarak kurtulduğunu anlatmıştı.

 

deniz akkaya

 

VELAYET DAVASI AÇILMIŞTI

 

Yaşanan olaylarından ardından Akkaya’nın kızı devlet korumasına alınmıştı. 16 yaşındaki Ayşe'nin babası Efe Önbilgin, kızının Sosyal Hizmetlerde Kurumu ya da annesinin yanında kalmasını istemediğini belirterek, Aile Mahkemesi’ne başvurarak velayet talebinde bulundu.

 

Talebi değerlendiren İstanbul 4. Aile Mahkemesi, Ayşe'nin babasına teslim edilmesine karar verdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan raporda, Ayşe'nin babası ile kalarak, eğitime babasının yanında devam etmek istediğini söylediği belirtildi.

 

Efe Önbilgin

 

AVUKATI PAYLAŞTI

 

Ayşe Önbilgin gece saatlerinde babası tarafından teslim alındı. Bu anın görüntüsünü avukat Şeyda Yıldırım yayınladı. Yıldırım şunları yazdı:

 

“8.05.2024 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine Sarıyer Çocuk Büro Amirliğince Marmara Çocuk Destek Merkezi’ne teslim edilen Ayşe İstanbul 4. Aile Mahkemesi ve ve İstanbul 3. Çocuk Mahkemesi’nin 14.06.2024 tarihli kararları doğrultusunda az önce babası Efe Önbilgin tarafından teslim alındı. Devam eden yargılama süreçleri ve mevcut yayın yasağı kararları nedeniyle sadece bu kadar bilgi vermekle yetiniyor ve mutluluğumuzun resmini sizlerle paylaşmak istiyorum.. Başta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, Marmara Çocuk Destek Birimi, değerli hocalarımız, tüm personel ve Ayşe’nin üstün yararı için emek veren herkese teşekkür ediyoruz.. henüz hiçbir şey bitmiş değil ama bugünün Ayşe’nin yeni hayatının ilk günü olması ve önündeki uzun yıllarda yüzünün hep gülmesi tek dileğimizdir.”

 

mynet


Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Bitlis, Muş ve Hakkari'de bayram namazı heyecanı! Camilere akın ettiler

Van'da bayram namazında camiler doldu! Günün en güzel karelerini bıraktık

Meteoroloji birçok kente peş peşe sağanak yağış uyarısı yaptı

Van'da günlerdir haber alınamayan çobanı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

Bayramınız mübarek olsun! En güzel, farklı, anlamlı Kurban Bayramı mesajları ve sözleri

Arafat'ta Telbiye duası! Milyonlarca hacı adayı aynı anda söyledi

Bakan Güler Çukurca'da! Mehmetçikle birlikte akşam yemeği yedi