Afrika’dan Bursa’ya okumaya gelen gençlerin halı saha maçı ilgiyle izlendi

Afrika’dan Bursa’ya okumaya gelen gençlerin halı saha maçı ilgiyle izlendi

Bursa’da her 12 öğrenciden birinin yabancı uyruklu olduğu Uludağ Üniversitesinde Afrikalı erkek öğrencilerin futbol maçı Güney Afrika Kupası’nı aratmadı. Halı sahada kıyasıya geçen mücadele sonrasında Afrikalı sportmen gençler h


Tarih: 13.01.2019 10:03

Bursa’da her 12 öğrenciden birinin yabancı uyruklu olduğu Uludağ Üniversitesinde Afrikalı erkek öğrencilerin futbol maçı Güney Afrika Kupası’nı aratmadı. Halı sahada kıyasıya geçen mücadele sonrasında Afrikalı sportmen gençler hatıra fotoğrafı çektirdi.

Dünyanın 120 farklı ülkesinden 6 binin üzerinde yabancı öğrencinin bulunduğu Uludağ Üniversitesinde her 12 öğrenciden 1’i yabancı uyruklu. Öğrencilerden 700’ü ise Afrika kökenli. Çoğunluğu Mühendislik ve İktisat Fakültesinde öğrenim gören Afrikalı öğrenciler, Görükle Kampüsü ile Özlüce Mahallesi’ndeki yurtlarda kalıyor. Afrikalı öğrenciler bir araya geldiklerinde çevrede dikkat çekiyor. Afrikalı öğrencilerin birlikte yapmaktan keyif aldıkları hobilerinin başında halı saha maçları geliyor. Öğrencilerin Özlüce’de Nilüfer Belediyesinin tesislerinde yaptıkları futbol maçları Afrika Kupası maçlarını hatırlatıyor. Afrikalı gençlerin kendi aralarındaki ezeli rekabeti seyirciler tarafından da ilgiyle izleniyor. Aralarında profesyonel futbolcuların da bulunduğu grup, haftanın belirli günlerinde bir araya gelip halı sahada ter atıyor.

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bitlis, Muş ve Hakkari'de bayram namazı heyecanı! Camilere akın ettiler

Van'da bayram namazında camiler doldu! Günün en güzel karelerini bıraktık

Meteoroloji birçok kente peş peşe sağanak yağış uyarısı yaptı

Van'da günlerdir haber alınamayan çobanı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

Bayramınız mübarek olsun! En güzel, farklı, anlamlı Kurban Bayramı mesajları ve sözleri

Arafat'ta Telbiye duası! Milyonlarca hacı adayı aynı anda söyledi

Bakan Güler Çukurca'da! Mehmetçikle birlikte akşam yemeği yedi