Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devlet işleri ciddiyet, samimiyet ve özveriyle icra edilmeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devlet işleri ciddiyet, samimiyet ve özveriyle icra edilmeli

Sayıştay'ın 162. Kuruluş Yıl Dönümü'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Devlet işleri ciddiyet, samimiyet ve özveriyle icra edilmeli" ifadelerini kullandı.


Tarih: 28.05.2024 15:09 Güncelleme: 28.05.2024 15:39

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sayıştay Başkanlığı Konferans Salonu'nda “Sayıştay'ın 162. Kuruluş Yıl Dönümü”nde önemli açıklamalarda bulundu.

 

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:  TBMM'nin saygı değer başkanı, Sayıştay'ımızın değerli başkanı ve mensupları sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. 162. kuruluş yıl dönümünde Sayıştay'ımızın siz güzide mensupları ile olmaktan memnuniyet duyuyorum.

 

BÜROKRATİK VESAYETİ DE TEHDİT OLARAK GÖRDÜK

 

Ülkeye hizmet yolunda rehavete yer yok. Millete hizmet etmemenin mazereti olmaz. Devlet işleri özveriyle icra edilmelidir. Devlet erklerimizin tamamı hizmetkarlık yapmak için vardır. Temel beklentimiz yükümlülüklerini etkin bir şekilde yerine getirilmesidir. Göreve geldiğimiz tüm alanlarda bu anlayışla hizmet ettik. Yaptığımız reformlarla, süreçleri kısaltıcı ve en büyük sorunumuz olan kırtasiyeciliğe karşı kamu hizmetlerinin kalitesini yükselttik. Tüm vesayet biçimleri gibi bürokratik vesayeti de bir tehdit olarak gördük.

 

YENİ ADIMLARIN HAZIRLIĞI İÇİNDEYİZ



Son dönemde bazı kamu hizmetlerinde şikayetlerin çoğaldığının farkındayız. Bunların hiçbiri vatandaşı mağdur etmenin mazereti olamaz. Halktan sorunlardan kopuk, eski alışkanlıkların baş göstermesine izin vermeyiz. Bu tür yollara gidenlerin gözünün yaşına bakmayız. Halkımızın serzenişlerine kulaklarımızı tıkamıyoruz. Pek çok alanda atılabilecek ilave adımların hazırlığı içerisindeyiz. Vatandaşlarımızın kamu hizmetlerinden memnuniyetlerini artırmak amacıyla gayretlerimizi artıracağız.

 

YENİ ANAYASA VİZYONUMUZUN BİR PARÇASI

 

Türkiye Yüzyılı'nın kilometre taşlarından biri yeni ve sivil bir anayasadır. Anayasanın demokratikleşmesine yönelik çok kritik adımlar attık. Yeni hükümet sistemi sayesinde siyasi belirsizlik ortadan kalktı. Yönetimde güven ve istikrar tesis edildi. Bundan bir yıl önce milletimiz seçimlerin belli olmasıyla işine gücüne normal mesaisine döndü. Yıllarca belirsizle bedel ödeyen ülkemiz bu kazanımı gördü. Elbette sistemin işleyişinde aksaklıklar olabilirç Bir sistemi iyileştirmek için her türlü adımı atmaya hazır olduğumuzu sööylüyoruz. Eskiye bekmak yerine geleceğe bakmak şarttır. Eski sisteme dönüş polemiğinin millete bir şey kazandırmayacağı kanaatindeyiz. Yeni anayasa meselesi de gelecek vizyonumuzun bir parçasıdır. Bu milli bir görevdir. Millete demokratik hukuk devletini esas alan yeni bir anayasa borcumuz var. Bu borcu ödemek için çalışmaya devam ettireceğiz. Yapıcı tavrımızı son ana kadar devam ettireceğiz.

 

erdoğan

 

DENETİM ANLAYIŞIMIZI GELİŞTİRMELİYİZ

 

Halka hizmet yolunda yönetim anlayışımız kadar denetim anlayışımızı da geliştirmeliyiz. Devlet geleneğimizde de teftiş her zaman önemsenmiştir. Sayıştay çok önemli roller üstleniyor. Kamuda tasarrufun ön plana çıktığı günlerde Sayıştay'ın denetimleri daha da önem kazanmıştır.

 

İMAMOĞLU'NA TEPKİ: MİLLETİN PARASIYLA ROMA TURU YAPTIRMANIN HİÇBİR AÇIKLAMASI OLAMAZ

 

Hiçbir kurum savurganlık içinde olamaz. Milletin oluşturduğu kıt kaynakların birilerinin reklam bütçesine dönüşmesini hoş karşılayamayız. Eş dost atamaları ile belediye kaynaklarının kişisel kullanıldığını görüyoruz. Kimse kusura bakmasın, ama milletin cebinden basın mensuplarına özel uçakla Roma turu yaptırmanın hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Milletin vergilerini harcayan hiçbir kurum insanımızın yüreğini sızlatacak bir savurganlık içinde olamaz. Roma turunun hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Bu konuda atanmış veya seçilmiş fark etmeksizin tüm makam sahipleri daha hassas davranmalı kamu malına özen göstermelidir.



ÇALIŞARAK AYAKTA KALAN ÜLKEYİZ



Tasarruf paketini milletimiz ile paylaşmıştık. Türkiye başkaları gibi sınırsız petrolü ,altını doğal gazı olan ülke değildir. Biz çalışarak ayakta kalan ülkeyiz.


Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Bitlis, Muş ve Hakkari'de bayram namazı heyecanı! Camilere akın ettiler

Van'da bayram namazında camiler doldu! Günün en güzel karelerini bıraktık

Meteoroloji birçok kente peş peşe sağanak yağış uyarısı yaptı

Van'da günlerdir haber alınamayan çobanı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

Bayramınız mübarek olsun! En güzel, farklı, anlamlı Kurban Bayramı mesajları ve sözleri

Arafat'ta Telbiye duası! Milyonlarca hacı adayı aynı anda söyledi

Bakan Güler Çukurca'da! Mehmetçikle birlikte akşam yemeği yedi