Bitlis, Muş ve Hakkari'de öğrencilerin karne heyecanı

Bitlis, Muş ve Hakkari'de öğrenciler karne heyecanı yaşadı. Yaz tatiline başlayan öğrenciler, mutluluklarını gizleyemedi.


Tarih: 14.06.2024 14:03 Güncelleme: 14.06.2024 14:09

2023-2024 eğitim öğretim yılının son ders zili bugün çaldı ve 20 milyondan fazla öğrenci yaz tatiline girdi.

 

Ortaokul ve lise öğrencileri için yeni karne tasarımı

 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokul öğrencileri için karnelere yeni bir tasarım kazandırdı. Bu yenilikle birlikte, ders notlarının yanı sıra öğrencilerin sosyal etkinliklere katılım durumları da karnede yer alacak.

 

Bu eğitim-öğretim yılında, ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla üç dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçme hakkı kazanacaklar.

 

Lise 9. sınıfta dört veya daha fazla dersten zayıf not alan öğrenciler ise sınıf tekrarına kalacak. Ayrıca, sınıf geçme koşulları arasında Türkçe dersinin baraj puanı 70'e yükseltildi.

 

MEB yaz okulu açacak

 

Milli Eğitim Bakanlığı, 1 Temmuz itibarıyla ilkokul 2'nci sınıftan itibaren tüm kademelerde yaz okulu açacak.

 

Öğrenciler spor, görsel sanatlar, müzik ve bilişim dallarında ücretsiz yaz okullarına katılabilecek. Kurslar, saat 13.30'dan sonra ve haftada 5 gün planlanacak. Bir dersten günlük 2 saatten fazla planlama yapılamayacak. Kursların süresi 4 haftadan az, 8 haftadan fazla olmayacak.

 

Yaz okulları 29 Ağustos'ta sona erecek.

 

8, 11 ve 12'nci sınıf öğrencileri için destekleme ve yetiştirme kursları açık olacak.

 

Yeni eğitim dönemi 9 Eylül'de başlayacak

 

Ücretsiz kurslar, il ve ilçe merkez komisyonları tarafından belirlenen merkezlerde açılacak. Mezunlara yönelik kurslar ise halk eğitimi merkezlerinde verilecek.

 

bitlis

 

Bitlis'te öğrencilerin karne heyecanı

 

Bitlis merkezde bulunan Oya Havare İlkokulunda Vali Erol Karaömeroğlu’nun katılımıyla karne dağıtım programı düzenlendi. Kent genelinde 7 bin 500 öğretmen ve 110 bin öğrenciyle 2023-2024 eğitim öğretim yılı geride kalırken, Vali Karaömeroğlu özellikle Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşların trafikte çok dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.


Okul çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Karaömeroğlu, 2023-2024 eğitim öğretim yılının sonuna geldiklerini belirterek, "Çocuklarımızı yaz tatiline uğurluyoruz. Bütün velilerimiz ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. 110 bin öğrenci ve 7 bin 500 öğretmenle 2023-2024 eğitimi öğretim yılını tamamladık" dedi.


Karne tatilinin Kurban Bayramı tatiline denk geldiğini kaydeden Karaömeroğlu, "Bayram süresince yollarımızda aşırı bir trafik yoğunluğu bekliyoruz. Ona göre tedbirlerimizi aldık. Vatandaşlarımızın trafik tedbir ve kurallarına uymalarını tavsiye ediyoruz. Hızı düşürelim, kemeri takalım, yola konsantre olalım, yolun sonu bayram olsun diyoruz. Bütün hemşehrilerimizin bayramı kutluyoruz" diye konuştu.

 

muş

 

Muş'ta öğrenciler mutlu

 

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü, 2023-2024 eğitim öğretim yılı karne dağıtım törenini Ertuğrul Gazi İlkokulunda gerçekleştirdi. Öğrenciler, öğretmenler ve velilerin katıldığı törende karne heyecanı yaşandı. Karne dağıtım törenine katılan Muş Valisi Avni Çakır, çocukların uzun bir maratonun ardından okulun son gününde karnelerine kavuştuğunu ifade etti. Muş'ta 109 bin 681 öğrencinin karne sevinci yaşadığını söyleyen Çakır, "Muş'ta ilk ve orta dereceli okullarımızda fiziki şartlarımız son derece iyi konumda. Eksik olan, ihtiyacı olan okullarımızda da yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Devam eden inşaatlarımız da bittiğinde ilimiz genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarımızda çocuklarımız son derece konforlu ortamlarda eğitim öğretimlerine devam edecekler. Keyifli ve uzun bir eğitim öğretim sezonunun sonuna geldik. Çocuklarımıza karnelerini verdik, sevinçlerine ortak olduk. Onlara yaz tatilinde bol bol kitap okumalarını, aileleriyle, arkadaşlarıyla hoşça vakit geçirmeleri tavsiyelerinde bulundum. İnşallah 2024-2025 eğitim öğretim sezonunda da hepsinin sağlıklı bir şekilde sınıflarında tekrar bekliyoruz. Buradan tüm öğrencilerimize, tüm öğretmenlerimize, tüm velilerimize iyi tatiller diliyorum" dedi.


Törene, Muş Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç da katıldı.

 

hakkari

 

Hakkari'de öğrenciler tatile girdi

 

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Yüksekova ilçesinde de öğrenciler karnelerini alarak yılsonu tatiline girdiler. İlçenin 96 okulunda saat 10.00 itibariyle tüm öğrencilere öğretmenleri tarafından karneleri verilirken, onlarla gelen aileleri ise ayrı bir heyecan yaşadı.


Velilerden Adnan Düşünmez, “Bugün her yerde dolduğu gibi bizde öğrencilerimizle karne heyecanını yaşıyoruz. Şükür yine sıkıntısız bir yılı geldik. Öğrencilerimiz de gayet iyi. Tüm öğrencilere yeni hayatlarında başarılar dilerim” dedi.


Velilerden Burhan Yazgan ise bugün çok heyecanlı olduğunu belirterek, “Çocuklarımız bir yılı bitiriyor. Bizde onları yalnız bırakmadık. Karnelerini aldılar, şükür hepsi de iyiler. Allah bu mutluluğu herkese yaşatsın” ifadelerini kullandı.


Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Bitlis, Muş ve Hakkari'de bayram namazı heyecanı! Camilere akın ettiler

Van'da bayram namazında camiler doldu! Günün en güzel karelerini bıraktık

Meteoroloji birçok kente peş peşe sağanak yağış uyarısı yaptı

Van'da günlerdir haber alınamayan çobanı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

Bayramınız mübarek olsun! En güzel, farklı, anlamlı Kurban Bayramı mesajları ve sözleri

Arafat'ta Telbiye duası! Milyonlarca hacı adayı aynı anda söyledi

Bakan Güler Çukurca'da! Mehmetçikle birlikte akşam yemeği yedi