Başkale ve Saray sular altında kaldı! Tarım arazileri ve 10 yapı hasar gördü

Van'ın Başkale ve Saray ilçelerinde sel meydana geldi. Başkale ilçesinde tarım arazileri, Saray ilçesinde 2 büyükbaş ve 100'e yakın küçükbaş hayvan telef oldu, 10 yapı da hasar gördü.


Tarih: 10.06.2024 07:25

Van Valiliğinin uyarısının ardından bugün öğleden sonra Saray ilçesine bağlı Karahisar, Kekikdüzü ve Örenburç mahallerinde sağanak yağış sele neden oldu. Selden dolayı Karahisar mahallesinde 2 büyükbaş, 100'e yakın küçükbaş hayvan telef olurken, 10 yapı da hasar gördü. Selden sonra belediye ekipleri bölgede çalışma başlattı.

 

ozan balcı


VALİ BALCI, SARAY'A GİTTİ


Van Valisi Ozan Balcı, akşam saatlerinde etkili olan yağış sonrası meydana gelen selden dolayı Saray ilçesine bağlı Karahisar Mahallesi'ne giderek incelemelerde bulundu, mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileklerini iletti. Saray Kaymakamı Eyup Gürdal ve mahalleliler tarafından karşılanan Vali Balcı'ya, olayla ilgili bilgi verildi. İlgili kurumlara çalışmaların hızla yapılması ve hasar tespitinin en kısa sürede tamamlanması talimatını veren Vali Balcı, “Yağış sonrası derenin taşması sonucu sel meydana gelmiş. Selde can kaybının olmaması bizi sevindirdi. Ancak 100'e yakın küçükbaş hayvan telef oldu. Tarım arazileri sular altında kaldı. Hasar tespitinin ardından vatandaşlarımızın zararı karşılanacaktır. Allah beterinden korusun” dedi.

 

başkale

 

BAŞKALE'DE SEL

 

Edinilen bilgilere göre, dün akşam saatlerinde etkili olan yağmur ve dolu yağışı sonrasından ilçeye 50 kilometre uzaklıkta bulunan Yurtttepe Mahallesi Terazin mezrasında sel meydana geldi. Mahallenin içerisinden geçen sel suları nedeniyle can kaybı yaşanmazken, tarım arazileri sel suları altında kaldı. Çok sayıda ot ve çayır olan alanlarda sel suları ve beraberinde gelen çamur yığınları arazilere zarar verdi.

 

sel

 

araç

 

ev

 

yol

 

sel ve ev

 

tarım

Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Bitlis, Muş ve Hakkari'de bayram namazı heyecanı! Camilere akın ettiler

Van'da bayram namazında camiler doldu! Günün en güzel karelerini bıraktık

Meteoroloji birçok kente peş peşe sağanak yağış uyarısı yaptı

Van'da günlerdir haber alınamayan çobanı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

Bayramınız mübarek olsun! En güzel, farklı, anlamlı Kurban Bayramı mesajları ve sözleri

Arafat'ta Telbiye duası! Milyonlarca hacı adayı aynı anda söyledi

Bakan Güler Çukurca'da! Mehmetçikle birlikte akşam yemeği yedi